Hírek

2006.04.11. 18:37

Kézre került a keresztapa

Valamennyi politikai erő együtt ünnepelte tegnap, hogy 43 évnyi bujkálás után tegnap letartóztatták a szicíliai maffia fejét.

BAMA

A 73 évvel ezelőtt Corleonéban született Bernardo Provenzano több mint a fél életét szökésben töltötte. Most is ebben a kis faluban találtak rá, amelyet Mario Puzo Keresztapa című regénye tett világszerte híressé.
1993-ban, mikor Salvatore „Toto” Riina kezén bilincs kattant, utódjaként őt nevezték ki a becslések szerint ötezer főt számláló Cosa Nostra élére. A maffiavezért 1999-ben távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték számos gyilkosság – közte több vizsgálóbíró meggyilkolása – miatt. Provenzano akkor és most is híres volt arról, milyen tehetséggel rejtőzik üldözői elől. Miközben prosztatabántalmainak kezelésére többször járt Franciaországban, telefont soha nem használt. Barátaival írásban értekezett, kódolt jegyzeteit bizalmasai továbbították hozzájuk. A nyomozók szerint most is ezek a „pizzinok” vezettek a nyomára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!