Hírek

2006.04.25. 11:10

Magyar sérültje is van az egyiptomi robbantásnak

A vörös-tengeri Dahabban bekövetkezett robbantásnak mintegy 18 halálos áldozata és 83 sérülje van - köztük egy magyar állampolgár is, akit égési sérüléssekkel szállítottak Kairóba, ahol vagy a katonai vagy a francia kórházban kap orvosi ellátást.

BAMA

"Hitelt érdemlő információt nem kaptunk a sérült állapotáról, de sérülései súlyosak lehetnek, mivel repülővel szállítják át Kairóba kezelésre" - mondta el az Indexnek Polgár Viktor, a minisztérium szóvivője.

Pető Tibor kairói magyar nagykövet tájékoztatása szerint a magyar áldozatot súlyos sérülésekkel szállították a sarm-es-sejki kórházba. Mivel itt nem tudták biztosítani szakszerű ellátását, reggel repülőn Kairóba szállítják, ahol a katonai kórházban ápolják majd.

 
A hírek szerint hat turista van az áldozatok között, sőt a sebesültek harmada is külföldi. Annyi bizonyosnak látszik, hogy a robbanásban egy ötéves német kisgyermek is életét vesztette. A sérültek között ausztrál, svájci, dán, brit, olasz, amerikai, izraeli, dél-koreai származásúak is vannak.

(index, al-dzsazíra)

-->

Ezek is érdekelhetik