Hírek

2006.05.23. 17:02

A Főügyészség őrizetbe vette a Fidesz egyik sajtósát

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden őrizetbe vette a Fidesz országgyűlési képviselőcsoport sajtóirodájának egyik munkatársát. A párt szűkszavú közleménye szerint az eljárásnak nincs köze "az illető" frakcióban végzett hivatali munkájához.

D.Á.

Az Index információi szerint a fiatalember a párt sajtótájékoztatóinak, rendezvényeinek szervezésével foglalkozott évek óta a Fidesznél. A Központi Nyomozó Főügyészségen az Index kérdésére azt mondták, hogy "az őrizetbe vételt befolyással való üzérkedés nemzetközi kapcsolatban bűntettének megalapozott gyanújával rendelték el". A nyomozóügyészség tájékoztatása szerint "a gyanúsításban szereplő indoklás a nemzetközi közélet tisztasága ellen elkövetett bűncselekmények körébe tartozik", de részleteket nem akartak elárulni. A sajtómunkatársat 72 óráig tartható bűnügyi őrizetbe helyezték, kihallgatása kedd délután még tartott. Ha bebizonyosodik a vád, akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!