Hírek

2006.05.07. 18:19

A szerbek tudták, hogy hol volt Mladics

A szerbiai biztonsági szolgálatok és a katonaság tisztában van vele, hogy hol bujkált a körözött háborús bűnös, Ratko Mladics tábornok tavaly decemberig. Ezt az értesülést Predrag Bubalo gazdasági miniszter jelentette be.

F. K.

Vuk Draskovics külügyminiszter szerint egyértelműen magas rangú katonai és hírszerző tisztek állnak amögött, hogy mindeddig nem sikerült kézre keríteni a boszniai szerb hadsereg tábornokát. A miniszter szerint mihamarabb le kell tartóztatni Mladics tábornokot, Szerbia ugyanis súlyos helyzetbe került, miután a közelmúltban az Európai Unió leállította vele a társulási tárgyalásokat. „Tíz napon belül el kell fogni a tábornokot, mielőtt túl késő lenne” – fogalmazott Vuk Draskovics, a belgrádi Blic napilapnak.

Pénteken újabb két személyt tartóztattak le, akik segítették az üldözött tábornokot. Vojiszlav Kostunica miniszterelnök szerint Mladics most már egyedül maradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!