Hírek

2006.05.09. 09:30

Apad a Tisza a teljes hazai szakaszok

A Tisza teljes magyarországi szakaszán apad, a napi apadás üteme Kisköre alatt Szegedig 12-19 centiméter, tovább csökkent a kitelepítettek száma - tájékoztatta a műszaki irányító törzs és a katasztrófavédelem kedden az MTI-t.

BAMA

A magyarországi folyók fővédvonalain változatlanul 1.112 kilométer hosszon van védelmi készültség, rendkívüli fokozat még 710 kilométeren a Tisza Szolnok és a déli országhatár közötti szakaszán, továbbá a Zagyva és a Maros torkolati szakaszain, valamint a Hármas-Körös teljes hosszán - írta közleményében Reich Gyula, az Országos Műszaki Irányító Törzs szóvivője. A Hármas-Körös szintén apad.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte, hogy további családok is visszaköltözhettek lakóházukba, így már "csak" 419 ember kénytelen otthonától távol lakni. A védekező települések száma még mindig 159; az árvíz ellen 82 településen védekeznek, a belvíz ellen pedig 77 helységben - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!