Hírek

2006.05.16. 09:16

Ballack aláírta szerződését a Chelsea-vel

Michael Ballack, a Bayern München labdarúgója a Chelsea-ben folytatja pályafutását. A játékos hároméves szerződést kötött a londoni klubbal.

É. S.

A 29 éves középpályás hat év után hagyja el a bajor együttest, amellyel három bajnoki címet szerzett. A Premier League-győztes Chelsea nem fizet a német válogatott csapatkapitányáért, mivel a futballista szerződése lejár a  münchenieknél.
„Óriási kihívás lesz a Chelsea-ben játszani, hiszen itt minden nap meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, ezért az edzéseken is  óriási versengés várható” – mondta Ballack. „Nagy álmom a Bajnokok Ligája megnyerése, ehhez Münchenben nem voltak adottak a feltételek. Az angol futball erejét mutatja, hogy tavaly a Liverpool BL-t nyert, idén pedig az Arsenal szerepel a döntőben” – mondta a gólerős középpályás. Ballack szakmailag sikeresnek nevezte a Bayernnél töltött éveket, a búcsút azonban másképp képzelte el. „Két egymást követő évben dupláztunk, összesen hat bajnoki, illetve kupaelsőséget szereztem Münchenben, ezért mindenképpen eredményes időszakot hagytam magam mögött. A búcsú sajnos elég zajosra sikerült, mert a vezetők személyes sértésnek vették, hogy nem fogadtam el szerződéshosszabbítási ajánlatukat, ezután pedig mindent megtettek a lejáratásomért” – panaszolta Ballack, akit korábban a Real Madrid is meg akart szerezni.
A játékos bemutatkozó londoni sajtótájékoztatóján kitért a fizetésére vonatkozó kérdések elől, de a szigetországi lapok úgy  tudják, hogy éves járandósága 6,75 millió euró lesz (Münchenben 4,5 milliót keresett), ezenkívül további hárommilliót azonnal megkap szerződése aláírásáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!