Hírek

2006.05.23. 12:55

„Bokros-csomag” a Magyar Kommunista Munkáspártnál

Szabadság című lapja szüneteltetésével, székháza egy részének bérbeadásával és a tagdíjak emelésével próbál takarékoskodni a Magyar Kommunista Munkáspárt - mondta Thürmer Gyula pártelnök kedden.

BAMA

A párt az országgyűlési választásokon nem érte el az állami támogatáshoz szükséges egyszázalékos küszöböt, így havonta 3,5-4 millió forinttal kevesebből kénytelen gazdálkodni - magyarázta az intézkedést. "Minden olyan területen, ahol az állami forrásból származó pénznek szerepe volt, takarékosabb üzemmódra kell berendezkednünk" - tette hozzá.

Thürmer Gyula elmondta, hogy a pártnak jelenleg nincs pénze a Szabadság című újság nyomtatására és postai terjesztésére, de az interneten változatlanul olvasható a lap. Szólt arról is, hogy megpróbálják "rávenni" a párttagokat: fizessenek több tagdíjat a pártkasszába, ezenkívül különböző pénzgyűjtési akciókat szerveznek illetve a székház egy részét  kiadják. A Magyar Kommunista Munkáspárt tagsága 8-9 ezer, az éves befizetett tagdíj 15-20 millió forint.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!