Hírek

2006.05.11. 17:00

Életfogytiglan a tatabányai taxisgyilkosnak

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte első fokon a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság azt a tatabányai férfit, aki tavaly szeptemberben megölt egy taxisofőrt.

BAMA

A 22 éves tatabányai férfit a bíróság bűnösnek találta előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni emberölés bűntettében. A bíróság a vádirati tényállást bizonyítottnak találta, így nem jogerős ítélettel életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon a gyilkosság elkövetőjét.

A vádlott tavaly szeptember 20-án éjszaka a játékautomatán elvesztett pénzét akarta bűncselekménnyel pótolni, ezért taxit hívott. Hazavitette magát és kérte a sofőrt, hogy várja meg. A lakásán magához vett egy kést, majd visszament az autóhoz és egy közeli, elhagyatott helyre kérte a fuvart. Ott kényszerítette a taxist a nála lévő készpénz átadására. A sértett védekezni próbált, majd dulakodás közben az elkövető olyan mélyen szúrta meg az áldozat combját, hogy az rövid időn belül elvérzett. A gyilkos hazament, elrejtette a ruháját, majd visszatért a helyszínre az otthagyott értékekért. Ekkor érte tetten a rendőrség. A tatabányai gyilkos ügyéről a Győri Ítélőtábla hoz döntést másodfokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!