Hírek

2006.05.17. 18:28

Emberéletet is követelt az ankarai bíróságon történt lövöldözés

Az ankarai legfelsőbb bíróságon szerdán egy ámokfutó lövöldözött: megölt egy bírót, négy embert pedig súlyosan megsebesített. A férfi a délelőtti tárgyaláson „Isten hatalmas!” felkiáltással kapta elő fegyverét, és tüzelni kezdett. A bíró azonnal meghalt, a sebesültek között vannak rendőrök is.

BAMA

A teremőrök és a rendőrök csak nagy nehézségek árán tudták megfékezni az ámokfutót, akinek tettére egyelőre nincs magyarázat. Az egyik súlyosan sérült bíró azzal keltett korábban felháborodást iszlám körökben, hogy megtiltotta a tanárnőknek az iskolában, sőt már az odavezető úton is, a muszlim nők számára előírt fejkendő viseletét – idézte fel a BBC.

Törökországban gyakoriak az államhatalom elleni támadások. A terrorizmus főleg a nemzetiségi jogaikért küzdő kurdokra jellemző, de az elmúlt időszakban megerősödtek szélsőbaloldali és a szélsőséges iszlámista csoportok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!