Hírek

2006.05.08. 12:18

Érettségi: Márai Sándor, Vajda János és Juhász Gyula

Az Oktatási Minisztérium hivatalosan kedden reggel 8-kor hozza nyilvánosságra honlapján az idei magyar feladatsort. A vizsgázó diákok beszámolói szerint a szövegalkotási feladatban Márai Sándor, Vajda János és Juhász Gyula egy-egy művét elemezhették.

BAMA

A középszintű vizsgán az első egy órában egy ökoturizmussal kapcsolatos szöveget kellett értelmezniük a diákoknak. A háromórás szövegalkotási feladat során három téma közül egyet kellett kifejteniük a vizsgázóknak. 1.: Milyen hatással vannak a címek az olvasóra, illetve milyen kapcsolat állhat a címek és az irodalmi mű között? 2.: Márai Sándor Halotti beszéd című versének elemzése. 3.: Vajda János Húsz év múlva és Juhász Gyula Anna Örök című műveinek összehasonlító elemzése.

Az emelt szinten vizsgázó diákoknak a szövegértelmezési feladatban Petőfi Sándor Apostol című versével kapcsolatban kellett kérdésekre válaszolniuk. Következő feladatként egy Ady-verset elemeztek, majd hozzászólást készítettek egy diákkonferenciára a fiatalkorúak egészségügyi problémáiról. Végül a műfordításról írtak értekezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!