Hírek

2006.05.11. 16:10

Felhívás a megyei védelmi bizottságokhoz

Felhívással fordult a megyei újjáépítési és védelmi bizottságokhoz Dudás Ferenc újjáépítési kormánymegbízott, amelyben jelzi, május 31-ig be kell fejeződnie a dunai árvízi károk felmérésének.

BAMA

A Belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a határidő betartása azért fontos, mert az önkormányzatoknak időben kell támogatást igényelniük a közvetlen vagy járulékos kárt szenvedett lakók számára. A felhívásban a többi közt azt javasolják, hogy a megyei újjáépítési bizottságok segítsenek a kisebb településeknek és szükség esetén a kisebbségi önkormányzatokat is vonják be a károk felmérésébe. A kormánymegbízott arra kéri a településeket, hogy problémáikkal forduljanak segítségért a megyei újjáépítési és védelmi bizottságokhoz vagy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Újjáépítési Munkabizottságához. A Tisza menti ár- és belvíz okozta károk felmérésére a védelmi munkák befejezése és a belvíz visszahúzódása után kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!