Hírek

2006.05.02. 16:32

Fidesz: szükség van az önvédelmi csoportosulásra

A Fidesz a holnapi alakuló frakcióülésén tárgyal Orbán Viktor hétfői bejelentéséről, miszerint az ellenzéki párt felállít egy társadalmi önvédelmi testületet.

V.M.

„Csütörtökön dőlhet el, hogy a csoportnak hány tagja lesz, és kik kapnak benne helyet” – mondta lapunknak Varga Mihály. A Fidesz alelnöke a várható összetételről annyit közölt, hogy ő jogász végzettségű szakembereket látna a legszívesebben a testületben. Az ellenzéki párt azért tartja indokoltnak az új intézmény létrehozását, mert szerintük így lehet megvédeni azokat, akiket politikai nézeteik miatt ér támadás a mindennapokban. „A testület összegyűjti, elemzi az ilyen eseteket, megadja a jogi védelmet, a politikusaink pedig majd megadják a nyilvánosság védelmét” – foglalta össze a testület feladatát Orbán Viktor. A tervek szerint a testülethez magánszemélyek, vállalkozások, de akár polgármesterek is fordulhatnának. „Veres János pénzügyminiszter szabolcsi nyilatkozata miatt a köztársasági elnöknek írt polgármesteri segítség kérő levél tökéletes példa, hogy milyen jövőbeli események miatt indokolt a testület munkája” –  mondta Varga Mihály. Navrasics Tibor, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke, is arról beszélt egy reggeli televíziós műsorban, hogy számos példát tud arra, hogy azért küldtek el valakit a munkahelyéről, mert „fideszes propagandát” folytatott.

V.M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!