Hírek

2006.05.19. 16:41

Francia-magyar konzorcium szállíthatja a metrószerelvényeket

A francia Alstom és a magyar Ganz-Transelektro által alkotott Budapest Metropolis Konzorcium nyerte a 44 metrókocsi vásárlására kiírt, csaknem 70 milliárd forint értékű BKV-tendert - közölte a társaság vezérigazgató-helyettese pénteken.

BAMA

Donáth Zoltán elmondta, hogy a közbeszerzési törvény és az ajánlatkérési dokumentációjukban rögzített értékelési szempontok alapján hirdettek eredményt. A nyertes konzorcium ajánlati ára 247 millió euró, vagyis csaknem 70 milliárd forint volt. A tender második helyezettje az orosz Metrowagonmash Rt. lett. A német Siemens, a dél-koreai Hanwa-Rotem és a kanadai Bombardier cégeket kizárták a végső értékelésből, mivel ajánlatuk nem felelt meg a közbeszerzési törvénynek - jegyezte meg a vezérigazgató-helyettes. Egy spanyol jelentkezőt a tender elbírálásának első fordulójában, két ajánlattevőt pedig azonnal kizártak. Ez utóbbiak ugyanis nem rendelkeztek megfelelő referenciával.

Donáth Zoltán tájékoztatása szerint a 2-es metróhoz két év múlva kezdik szállítani a 22 darab, több mint 100 méter hosszú, egy légterű, végig átjárható, légkondicionált szerelvényeket. A 4-es metró első szakaszának 2009. végi avatására leszállítanak további 15 járművet, majd az egy évvel később, a második szakasz megnyitásáig újabb hét szerelvény érkezik. A vezérigazgató-helyettes nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a vesztesek a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordulnak. Úgy vélte, ha a terveknek megfelelően június 15-ig megköthetik a tendernyertessel a szerződést, akkor tarthatók a szállítási határidők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!