Hírek

2006.05.14. 16:46

Gyurcsány: egy hónap múlva alakulhat meg az új kormány

A koalíció kormányprogramját várhatóan május 30-án nyújtjuk be, június 14-én pedig megalakulhat az új kormány – jelentette be szombaton az MSZP országos választmányi ülésén Gyurcsány Ferenc.

Sz. Sz.

A kormányfő-jelölt hozzátette: a kormányzást a közszolgálat átalakításával kezdik. A programban szerepel majd az államapparátus csökkentése, az új ciklusban kevesebb parlamenti bizottság lesz és csökken a parlamenti képviselők bére is. Ezeken kívül enyhe reálbér növekedést, a kistelepülési iskolák megőrzését, az egészségügy reformját ígérte Gyurcsány, aki kitért arra is, hogy a közszférában létszámleépítést szükséges. A kormányfő kifejtette, várhatóan a jövő héten sikerül lezárni a koalíciós tárgyalásokat. Beszámolt arról, hogy az SZDSZ-el folytatott tárgyalások a fő pontokban eddig nem hoztak eredményt. Kiderült: továbbra is az egészségügy és az oktatás területén van a legnagyobb véleménykülönbség a két párt között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!