Hírek

2006.05.16. 09:15

Hat órán keresztül faggatták ki Moggit

A római rendőrség hat órán át hallgatta ki Luciano Moggit, a Juventus labdarúgóklub mérkőzések manipulálásával vádolt korábbi főigazgatóját.

É. S.

„Nagyon fáradt vagyok, megpróbáltam mindent részletesen elmagyarázni” – mondta a rá váró újságíróknak Moggi. „A világ futballjában nem léteznek olyan szervezetek, melyekről a napokban írtak, mindenki a saját érdekeivel törődik.”
Fulvio Gianaria, Moggi ügyvédje annyit mondott, hogy a kihallgatás nyugodt légkörben zajlott, és várhatóan a napokban a  nápolyi ügyészség is beidézi védencét. Moggit azzal vádolják, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a torinóiak mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a Juventushoz szerződjenek, és nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor. Ez utóbbi  vádpontra az érintett felháborodottan reagált: „Napi kapcsolatban álltam a klubok vezetőivel, de ez teljesen természetes. Arról is érdeklődtem, hogy melyik játékos hogyan dolgozott az edzéseken, vagy éppen kinek vannak olyan gondjai, amelyek befolyásolhatják a teljesítményét. Edzőként korábban én is elmondtam a szövetségi kapitánynak, hogy csapatomból kit lehet  esetleg kipróbálni a válogatottnál és ki az, akinek véleményem szerint jól jönne egy kis pihenő. Fenyegetésről és  nyomásgyakorlásról azonban szó sem volt, a Juventustól senki sem akart játékosokat rám erőltetni” – jelentette ki Lippi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!