Hírek

2006.05.17. 15:19

Hónapokra rács mögé került egy megkínzott kutya miatt két fiatal

Jogerősen hét-hét hónap fogházbüntetésre ítélte a Zala Megyei Bíróság azt a két fiatalembert, akik állatkínzás miatt kerültek a vádlottak padjára.

Nagy E. D.

A 21 és 22 éves elítéltek Sárhidán egy gazda kérésére távolítottak el egy kutyát a portájáról. A gazdátlannak hitt ebet láncon hozzákötözték egyikük autójához és vonszolni kezdték. Fél kilométeren keresztül húzták az állatot, a kutya elvesztette lábfejének egy részét, tappancsait, és a hátáról a súrlódás következtében az út érdes felülete lenyúzta a bőrt. Az eb olyannyira megsérült, hogy amikor végre leszedték a láncról és a kukoricásba dobták, elpusztult.

Habár bírósági statisztika nincs arról, hány állatkínzó kapott letöltendő szabadságvesztést tettéért, az biztos: tavaly mintegy 500 esetben indult nyomozás a rendőrségen ilyen bűncselekmény miatt. Állatvédők szerint a gyakorlat alapján a legtöbbször felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtják az ilyen eseteket, a rács mögé kerülő állatkínzók száma csekély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!