Hírek

2006.05.04. 11:02

Kaviár vacsorára - peches volt a román csempész

A győri Fővámhivatal járőrei az esti órákban a hegyeshalmi határátkelőhely közelében ellenőriztek egy moldáv honosságú Mercedes személygépkocsit, amelyet egy román állampolgár vezetett.

BAMA

A szolgálatban lévő pénzügyőrök a tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. Ennek során derült ki, hogy az autó hátsó ülése mögött elhelyezkedő gyári hátfal közepét jelentős részben eltávolították, helyére házilag készített fal került. A fal mögé befőttes üvegekben kaviárt helyeztek el, az üvegek mögé pedig adózatlan cigarettát rejtettek.
 
A jármű vezetője a kaviárt és a cigarettát is magáénak ismerte el, azonban ezek eredetére vonatkozóan igazolást és vámokmányt bemutatni nem tudott. Az előzetes vizsgálat alapján feltételezhető, hogy a kaviár a CITES Egyezmény hatálya alá tartozó tokhal fekete ikrája, így behozatalához engedély szükséges.
 
A gépjárműből előkerült 40 üveg kaviár és 16 karton cigaretta összértéke több mint 11 millió forint. Az említett termékeket a házilag átalakított gépkocsival együtt a fővámhivatal lefoglalta és az ügyben feljelentést tett az illetékes rendőrhatóság felé.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!