Hírek

2006.05.18. 18:32

Kerítés 600 kilométeren a mexikói-USA határon

Az amerikai szenátus úgy döntött: meghagyja a lehetőséget sokmillió illegális bevándorlónak az állampolgárság megszerzéséhez. Egyszersmint elhatározták, hogy a mexikói határ mentén mintegy hatszáz kilométeren háromsoros kerítést emelnek.

Csák E.

A testület ezzel gyakorlatilag támogatja George W. Bush elnököt abban, hogy megszigorítsák a bevándorlási törvényt.

[caption id="" align="alignright" width="240"] A Nemzeti Gárda parancsnoka ismerteti a tervet
[/caption]Az illegális bevándorlás problémája az elmúlt napokban éles összecsapásokhoz vezetett a kormány és a képviselőház között, amely azzal vádolta George Busht, hogy amnesztiát kíván adni az emigránsoknak. Maguk az érintettek tömegtüntetéseken követeltek nagyobb jogokat a gazdaságban fontos szerepet játszó vendégmunkásoknak. A vitával párhuzamosan a Fehér Ház utasította a Nemzeti Gárdát, hogy küldjön egységeket a határőrség segítésére. ?A fal felépítése komoly jelzés arra, hogy végetért a nyílt határ korszaka... A jó kerítés jószomszédsághoz vezet, a rossz kerítés pedig rontja a kapcsolatot a szomszédokkal? - érvelt Jeff Session szenátor, rámutatva: ott, ahol már áll a fal, javult a gazdasági környezet és csökkent a bűnözés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!