Hírek

2006.05.10. 14:22

Kuncze marad az SZDSZ frakcióvezetője

A frakcióvezető-helyettes Pető Iván. Az Országgyűlés alelnöki posztjára a párt Világosi Gábort jelöli, aki az előző ciklusban is betöltötte ezt a posztot.

BAMA

Kuncze Gábort választotta frakcióvezetővé az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja szerdai ülésén. Az SZDSZ frakció elfogadta alapszabályát, amely azonos az előző ciklusban alkalmazottal. Ez szigorúan megköveteli a frakció tagjaitól a szavazásokon való részvételt, az aktív parlamenti munkát, előírhatja a kötelező együttszavazást a frakció döntésétől függően, és biztosítja a szankcionálás lehetőségét.

A pártelnök elmondta, az MSZP-vel nincs megállapodás arról, hogy a két alelnök közül az egyiket az SZDSZ adja, de mivel a házelnök szocialista politikus lesz, ezért a liberálisok ezt javasolják. A politikus közölte azt is, hogy a liberális párt parlamenti jegyzőnek jelöli Béki Gabriellát és Kis Zoltánt, akik az elmúlt négy évben is ezt a tisztséget töltötték be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!