Hírek

2006.05.21. 17:00

Magyar turistákat állítottak elő Pozsonyban

Tiltott idegenvezetés miatt előállítottak két magyart Pozsonyban szombaton. A két férfit azzal gyanúsítják, hogy megszegték azt a jogszabályt, amely szerint idegenvezetést csak az országban megszerzett szakképesítés birtokában végezhető.

BAMA

A szekszárdi Endre Egészségügyi Szakközépiskola diákjai tanáraikkal látogatást tettek a Szent Márton Székesegyházban, a koronázó dómban, amikor két rendőr és egy szlovákul beszélő férfi társaságában az egyik tanárt elvezette. A gyanú szerint a tanár ?tiltott idegenvezetést? folytatott. Az esettel szinte párhuzamosan egy győri magyar társaság egyik tagját is rendőrautóba tuszkolták egyenruhások hasonló váddal, egy másik magyart pedig azért szállították az őrszobára, mert állítólag az ellenük panaszt emelő szlovák férfit a vita hevében meglökte.

A három előállított személyt az őrszobán megvárakoztatták, fogdába zárták, s a kihallgatási jegyzőkönyv nekik járó példányát is csak a konzuli közbenjárás után kapták meg. Az érintettek azóta hazautaztak, a szlovák rendőrség még nem tudja, vádat emel-e ellenük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!