Hírek

2006.05.05. 08:37

Megkezdődtek az idei érettségi vizsgák

A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal ma megkezdődnek az idei érettségik, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról. Emelt szinten mintegy 340, középszinten mintegy 180 diák vizsgázik majd.

BAMA

A diákok horvát, német, román, szerb, szlovák és szlovén nyelvekből tesznek írásbelit. Az idei érettségi vizsgákat a tételek tavalyi, idő előtti nyilvánosságra kerülése miatt szigorított biztonsági intézkedések mellett szervezik. Az idén minden szinten minden tárgyból több egymással egyenértékű feladatsor készült, s sorsolással választják majd ki a végső feladatsort.

Az érettségi feladatlapok csomagolását az OKÉV logisztikai osztálya végzi megfelelő biztonsági berendezésekkel felszerelt épületében, s a csomagolás és tárolás idejére 24 órás őrség garantálja majd a biztonságot. A tételeket leplombált csomagterű gépjárműveken szállítják, s a gépkocsivezető mellett legalább még egy kísérő tartózkodik majd.

A vizsgatételek a lehető legkésőbbi időpontban, a vizsganap reggelén kerülnek ki az iskolákba, addig az őrzésük az illetékes körzetközponti jegyzők feladata. A tételeket tartalmazó biztonsági tasakok csak a vizsgák előtt harminc perccel bonthatók fel, s erről jegyzőkönyv készül. A tételeket a tantestület három tagjából álló bizottság előtt kell felbontani. Jegyzőkönyv készült, illetve készül a nyomtatási folyamatokról és a selejtekről is. Az idei érettségik lebonyolítására 2,5 milliárd forintot különítettek el. A vizsgák hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!