Hírek

2006.05.04. 11:23

Most bolgár karikatúrák borzolják az idegeket

A Novinar lap 12 neves karikaturistát arra kért fel, hogy rajzolják meg véleményüket a hét éve Líbiában raboskodó 5 egészségügyi nővér ügyéről.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="257"] A Novinar c. lapban közölt karikatúrák egyike Ghaddafiról...
[/caption]A bolgár nővérek a Benghazi kórházban dolgoztak, és azért ítéltek halálra őket, mert a vád szerint szándékosan fertőztek meg HIV-vírussal közel 450 gyereket. Ghaddafi az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a nővérek egy palesztin orvossal közösen, összehangolt titkosszolgálati akciót hajtottak végre a Mossad és más nyugati titkosügynökségek megbízásából. Az ítéletet nem hajtották végre, újratárgyalás vár rájuk.

A bolgár külügyminiszter önmérsékletre szólította fel a lap szerkesztőségét attól tartva, hogy a dán karikatúra-botrányhoz hasonló alakulhat ki Libia és Bulgária között. A külügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a nővérek jövő héten kezdődő tárgyalásának biztosan nem tennének jót az újabb gúnyrajzok. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!