Hírek

2006.05.06. 15:10

Nem okozott hátrányt a feladatlap-csere

Az érintett diákoknak semmilyen hátrányuk nem származott abból, hogy a középszintű német nemzetiségi nyelv és írásbeli tételek egy részét négy iskolában még az adott vizsgafeladatok megkezdése előtt kicserélték.

BAMA

Pósfai Péter az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont vezetője a Magyar Nemzet szombati számában megjelent írás kapcsán elmondta: a középszintű német nemzetiségi nyelv és irodalom vizsga kettes számú tesztfüzete olyan feladatokat  tartalmazott, amelyet egy korábbi vizsga-időszakban emelt szinten egy diák már megoldott. Ezért az adott feladatlapot elektronikus úton még a több részből álló vizsga adott feladatainak megkezdése előtt kicserélték. Az OKÉV vezetője elmondta: a cserére négy iskolában volt szükség, s az 67 gyereket érintett. A pénteki vizsgákon tizenkétféle vizsgadolgozatot írtak a tanulók, emelt szinten 340, középszinten 199 diák írásbelizett. A vizsgák hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!