Hírek

2006.05.17. 18:20

Öt nagy hurrikán várható az USA partjainál az idén

Hetven éve nem volt olyan ítéletidő az Egyesült Államokban, mint amilyen most van. Az előrejelzések szerint az idén is erős hurrikánszezon várható, azaz az átlagnál ismét több szélvihar pusztít majd - közölte az egyik amerikai meteorológiai előrejelző szolgálat.

E. Cs.

Júniusban és júliusban öt nagy hurrikán éri el Amerika partjait, s ismét a Mexikói-öböl felől, tehát ott, ahol tavaly a Katrina hurrikán partot ért. Ezen a vidéken három, különösen erős hurrikántól kell majd tartani, míg a floridaiaknak a nyár végén lesz okuk az aggodalomra.

Jelenleg a három északkeleti állam birkózik a tomboló időjárással. Maine, New Hampshire és Massachusetts államokban tovább romlik a helyzet: már ezreknek kellett elhagyniuk az otthonukat a rendkívül heves esőzés és nyomában az áradások miatt. Mindhárom államban változatlanul érvényben van a szükségállapot, és a Nemzeti Gárda tagjai segítenek a menekítésben. Boston mellett az egyik városkát, Peabodyt, teljesen ki kellett üríteni, a belvárosban ugyanis derékig érő víz hömpölyög. Az embereket csónakokkal mentik. A folyók változatlanul rendkívül erősen áradnak. New Hampshire és Massachusetts államokban az elkövetkezendő 24 órában várhatóan minden folyó kiönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!