Hírek

2006.05.22. 13:21

Pert nyert Lovas István Fiala és Sickratman ellen

Pénzbüntetésre ítélte első fokon a Fővárosi Bíróság Fiala Jánost, Paizs Miklóst, valamint a Budapest Rádiót abban a perben, amit Lovas István indított ellenük személyiségi jogai megsértése miatt.

BAMA

Lovas István újságíró keresete nyomán a bíróság Fiala János újságírót és rádiós műsorvezetőt, valamint a Tilos Rádióból ismert, óelőadóművészként pedig a Sickratman nevet is használó Paizs Miklóst 200 ezer, míg a Budapest Rádiót 400 ezer forint kártérítésre, valamint a perköltség megfizetésére kötelezte a pénteken kihirdetett ítéletben - számol be az ügyről a Magyar Nemzet hétfői száma. Lovas István, aki jelenleg a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója, azért indított pert, mert 2004. októberében a Budapest Rádió egyik műsorában, ahol Fiala János volt a műsorvezető, Paizs Miklósnak egy olyan megzenésített verse hangzott el, amely politikusok és közéleti személyiségek - köztük Orbán Viktor, Kövér László, Csurka István, Bencsik András, Lovas István - ellen erőszakos fellépésre buzdított.

"Elégedettek vagyunk az ítélettel, ez önmagáért beszél" - mondta  az MTI kérdésére Balsai Szabolcs ügyvéd, Lovas István képviselője. Harsányi Gábor ügyvéd, Fiala János és a Budapest Rádió képviselője úgy nyilatkozott, hogy ügyfeleinek még két hetük van arra, hogy eldöntsék, fellebbeznek-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!