Hírek

2006.05.30. 17:37

Rács mögött maradnak a Tesco-rablás gyanúsítottjai

Meghosszabbította a budaörsi bevásárlóközpontnál, illetve az Érden tavaly elkövetett fegyveres rablások három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság. A bíróság sajtótikárságának közleménye szerint K. Gábor és társainak letartóztatását 60 nappal toldották meg, ám a végzés nem jogerős.

N. E. D.

A gyanúsítottak védői szerint védenceik ellen nincs elég bizonyíték, csupán egyetlen tanú vallomása szól ellenük. Ráadásul az ügyvédek azt állítják: az elmúlt hónapokban nem történt semmilyen érdemi nyomozati cselekmény az ügyben.

Nem vitázunk ügyvédekkel a nyilvánosság előtt, az ügyben a bíróságnak kell határoznia – mondta lapunknak a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre. Hozzátette: a végzés nem jogerős, már csak ezért sem kíván nyilatkozni az ügyben. A Központi Nyomozó Főügyészséghez azért került az ügy, mert a budaörsi bevásárlóközpontnál tavaly májusban történt támadás során a tettesek rendőrökkel, vagyis hivatalos személyekkel vívtak tűzharcot. Akkor a rablóknak sikerült kereket oldaniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!