Hírek

2006.05.05. 14:15

Rendben zajlottak a pénteki írásbeli vizsgák

Rendben lezajlottak a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgák pénteken a középiskolákban - közölte az oktatási tárca sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

BAMA

A diákok emelt és középszinten adtak számot tudásukról. A szaktárca közleménye szerint emelt szinten összesen 342, középszinten 199 diák vizsgázott horvát, német, román, szlovák, szlovén és szerb nyelvből. Az idei érettségi vizsgákat a tételek tavalyi, idő előtti nyilvánosságra kerülése miatt szigorított biztonsági intézkedések mellett szervezik. Az idén minden szinten minden tárgyból több egymással egyenértékű feladatsor készült, s sorsolással választják ki a végső feladatsort.

A pénteki vizsgatételek a lehető legkésőbbi időpontban, a vizsganap reggelén kerültek ki az iskolákba, addig az illetékes körzetközponti jegyzők őrizték. A tételeket tartalmazó biztonsági tasakokat a vizsgák előtt harminc perccel lehetett felbontani, s erről jegyzőkönyv készült. A vizsgák hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!