Hírek

2006.05.09. 15:04

Robin Hood-okra vadászik a német rendőrség

A szegényeket élelemmel segítő tolvajokra vadászik a német rendőrség Hamburgban. Az enyveskezű anarchisták portyáikon szuperhős ruhába öltözve élelmet lopnak az előkelő éttermekből és üzletekből, s zsákmányukat a rászorulók között osztják szét.

BAMA

Egy különleges és drága üzletből pezsgőt, bélszínt és füstölt lazacot emeltek el, menekülésük előtt pedig egy csokor virágot ajándékoztak a pénztárosnak. Hátrahagytak egy cetlit is, amelyen az állt: „szuperhősi képességek nélkül képtelenség lenne egyszerű embereknek megélni a milliomosok városában”. Egy másik akciójukkor egy roskadásig megrakott svédasztalt ürítettek le egy drága étteremben, egyikük tréfás kedvű aktivista azt a feliratot hagyta a tetthelyen, hogy a „zsír ideje lejárt”.

Internetes közlésük szerint zsákmányukat a hosszú ideje munkanélküli szegények kapják. A szuperhősök azonban nem csak így hallattak magukról: röplapokon terjesztik, hogy az utasok miként tudják kicselezni az ellenőröket a metrón és a buszokon. Sőt hamis mozijegyeket ajándékoznak a szegényeknek, amelyekkel ingyen is bejuthatnak az előadásokra.

A rendőrség szóvivője szerint mindegy, mi motiválja a szociálisan érzékeny tolvajokat, a hatóság szemében csak tolvajok, akiket el kell kapni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!