Hírek

2006.05.03. 13:23

Sportolók, vallási vezetők, színészek a Time listáján

A Time magazin idén is kiadta a világ száz legbefolyásosabb személyiségének listáját. Az amerikai lap összeállításába azok kerültek, akik „világunk alakításában” a legfontosabb szereppel bírnak.

BAMA

Öt csoportba sorolták a személyiségeket: így művészek és szórakoztatók, tudósok és gondolkodók, vezetők és forradalmárok, hősök és úttörők, továbbá építők és titánok kategóriájába. A művészek és szórakoztatók sorában a családi ékszerhez hasonlított George Clooney amerikai színész mellett ugyanúgy szerepel J. J. Abrams író, az Alias és a Lost – Eltűntek című sorozat ötletgazdája, mint Howard Stern rádiós mogul vagy Tyra Banks szupermodell.

A vezetők és forradalmárok kategóriában szimpátia alapján nem tesz különbséget a lap a közszereplők között: Muktada al-Szadr iraki radikális síita vallási vezető mellett helyet kapott George W. Bush amerikai elnök csakúgy, mint Hugo Chávez, Venezuela jobboldali államfője. Ehud Olmert izraeli kormányfő, Mahmud Ahmedinezsád iráni vezető, XVI. Benedek pápa szintén e kategória szereplője Oprah Winfrey talkshow-vezető mellett – az őt méltató Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter szerint Oprah-t „múlhatatlan jósága és bőkezűsége” emelte a listára.

Steve Nash kosárlabdázót, az NBA kosárliga tavalyi „legértékesebb emberét” Charles Barkley kosaraslegenda méltatta. Franz Beckenbauerről, a németek „labdarúgócsászáráról”, az idei foci vb szervezőbizottságának vezetőjéről Henry Kissinger írta: ő az a focista, akinek mítoszát legfeljebb a legendás Pelééhez lehet hasonlítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!