Hírek

2006.05.15. 16:25

Szabadlábon a német repülőgépmodell irányítója

Szabadlábra helyezte hétfőn a rendőrség azt a német férfit, akinek repülőgépmodellje két ember halálát okozta szombaton Őcsényben. A 32 éves férfi az eljárás alatt azonban szabadlábon védekezhet.

BAMA

A fiatalembert kihallgatták, s szabadlábra helyezték, útlevelét az ügyészség részére átadták. A 32 éves férfi ellen továbbra is fennáll  a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja, az eljárás alatt azonban szabadlábon védekezhet. Amíg a gyanúsított ügyvédje nem kérelmezi, addig az  útlevél az ügyészségen marad, s a férfi nem tudja elhagyni az  országot.

A szombati repülőnapon Őcsényben megtartott nemzetközi  modellrepülő bemutatón, a szakértők szerint rendkívül tapasztalt  német pilóta gépe, feltehetően rádiózavar miatt, irányíthatatlanná vált, és a mintegy 300 fős nézőközönség közé zuhant. A balesetben egy szekszárdi házaspár a helyszínen életét  vesztette, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek.
    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!