Hírek

2006.05.02. 17:16

Számon kérik a vállalkozók a választási ígéreteket

Akár 400-500 forintra is szökhet az euró árfolyama, ha Magyarország belátható időn belül nem teszi rendbe a költségvetését – szögezte le tegnapi tájékoztatóján Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke.

Dutka Noémi

Hangsúlyozta: amennyiben az Európai Unió nem fogadja el szeptemberben a magyar felzárkózási programot, az állampapírokban lévő forró pénzek elhagyják az országot, és a piacok leírnak minket. Demján szerint az adórendszer miatt nem versenyképes Magyarország, ennek oka pedig a nagy, nem hatékony és drága állam. A munkaadói szervezet a következő pontokba foglalta össze a tennivalókat: a kormány és az ellenzék rögzítse az euró 2010-es bevezetésének szükségességét, a költségvetési hiány csökkentését, az egészségügy reformját, valamint azt, hogy 2010-re a bruttó bér egyharmada helyett annak kétharmada kerül a munkavállalók zsebébe.


A szervezet következetesen számon kéri majd a parlamenti pártoktól választási ígéreteiket. A kampány előtt a gazdaságpolitika 27 pontjáról kérdezte meg a politikai pártokat a VOSZ. Megnézik, hogy a kormányprogram tartalmazza-e a vállalásokat, az ellenzéki pártokon pedig azt kérik majd számon, támogatják-e a kormánynak azokat a kezdeményezéseit, amelyek a saját programjukban, illetve választási ígéreteikben is szerepeltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!