Hírek

2006.05.03. 18:43

Tagad Szlávy feltételezett gyilkosa

A Szlávy-gyilkosság feltételezett tettese azt állítja: azért nem beszél, mert veszélyben van a családja. Így még a hazugságvizsgálónak se veti alá magát, pedig szerinte az őt igazolná.

Nagy Eszter Dóra

Vádiratismertetéssel kezdődött meg a Balaton „királyának”, Szlávy Bulcsúnak megölése kapcsán indult büntetőper a Pest Megyei Bíróságon. Az 1997 július 31-én elkövetett emberölés miatt hárman kerültek a vádlottak padjára: az elsőrendű W. László mint felbujtó, a másodrendű N. Gábor mint bűnsegéd, B. László pedig mint tettes.

A vád szerint W. Lászlónak volt indoka a gyilkosságra, hiszen nem sokkal a haláleset előtt erőszakolta meg Szlávy az ő barátnőjét. Emiatt akkor feljelentést is tettek a rendőrségen. Állítólag milliókat kért W. kárpótlásként Szlávytól és pont emiatt találkoztak a gyilkosság napján Budaörsön. Szlávy telefonjának cellainformációi is azt igazolják, hogy W. irodájának környékén lehetett, amikor nyoma veszett. Az ügyészség szerint W. meggyilkoltatta a Balaton királyaként elhíresült Szlávyt, majd a holttestet egy másik barátnő házának garázsában, a szerelőaknába rejtették el. A Székács utcai ház szerelőaknáját W. pár napon belül be is betonoztatta; Szlávy holtteste végül 2004-ben onnét került elő. A feltételezett elkövetőkre éppen akkor csaptak le a nyomozók, amikor azok - egy csapdának szánt rendőrségi információ nyomán - megpróbálták a garázsból biztonságosabb helyre vinni a holttestet.

A Pest Megyei Bíróságon szerdán a harmad- és másodrendű vádlottakat hallgatták meg, azaz felolvasták nyomozati vallomásukat, mert a tárgyaláson egyikük sem kívánt beszélni. B. László például amellett, hogy tagadta a bűncselekmény elkövetését, egyenesen azt állította: azért nem veti alá magát hazugságvizsgálónak, mert kiderülne az igazság és akkor a családja veszélybe kerülne. Az ő biztonságuk azonban többet ér az ő személyes szabadságánál. Többet azonban nem árult el arról, mit is ért pontosan ez alatt. N. Gábor se volt bőbeszédűbb, neki is a nyomozati vallomását olvasták fel. Akkor azt mondta: se oka, se indítéka nem volt a gyilkosságra, ám W.-re terhelő vallomást tett. Azt mondta, az elsőrendű vádlottól értesült Szlávy haláláról. Egy Déli pályaudvaron történt találkozón W. fel is mutatta az áldozat karkötőjét, hogy ezzel nyomatékot adjon állításának, de hogy mi történt, nem mondta el.

Várható vallomás
Bár a bíróság csak hétfőn hallgatja meg W. Lászlót, a nyomozati anyagokból tudható: ő is tagadja a bűncselekmény elkövetését. Azt állítja: nincs köze a Balaton egykori urának halálához. Neki csak szóltak, hogy irodájában van egy holttest, tüntesse el. Ezt akkor meg is tette, most pedig kiásta. A hatályos törvények szerint pedig ez nem büntetendő cselekmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!