Hírek

2006.05.02. 13:12

Tarantino-film Jimi Hendrixről Lenny Kravitz-cel

Évtizedes szerzői jogi csatározás után úgy tűnik, végre elkészítheti játékfilmjét a neves rendező, Q'uentin Tarantino Jimi Hendrix életéről. Minden idők legnagyobb gitárosának szerepére Lenny Kravitz-et választotta.

BAMA

A rendező és Elver von Lear producer nem kevésbé "zűrös" muzsikust választott ki Jimi megjelenítésére. Lenny Kravitz - fogalmazásuk szerint - nem csupán "fazonban áll közel Hendrixhez", hanem zenéjében, gitárjátékában is érezhető a hajdani zseni, Hendrix hatása.

A forgatást a tervek szerint még idén elkezdik. Forgatnak Jimi szülővárosában, Seattle-ben, New York-ban, Torontóban, ahol 1968-ban kábítószer-fogyasztás miatt letartóztatták, és végül Londonban, ahol elindult a világhír felé, és ahol tragikus halála bekövetkezett 1970. szeptember 18-án. A filmben az életrajzi történet ellenére a zene játssza a főszerepet. A hitelesség és a későbbi viták, perek elkerülése végett a készülő film munkálatait folyamatosan ellenőrzi majd Leon Hendrix, Jimi féltestvére, aki a seattle-i Hendrix-örökségnek is egyik gondozója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!