Hírek

2006.05.24. 13:53

Tízszeresen túlfogyasztott Demszky kocsija?

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció szerint az előírt üzemanyagnormának esetenként több mint a tízszeresét fogyasztotta az a terepjáró, amit néhány évvel ezelőtt a főpolgármesternek bérelt a városháza a közterület-fenntartóktól.

BAMA

Tiba Zsolt főjegyző és a fővárosi SZDSZ szerint az ügyben történt vizsgálatok mindent rendben találtak.

Kupper András, a fővárosi Fidesz képviselőcsoportjának vezetője elmondta, hogy egy állásából két éve menesztett cégdolgozótól olyan fogyasztási adatokat kaptak, amelyeket szeretnének tisztázni. Közölte: ennek érdekében a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén frakciónként egy-egy személlyel eseti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezik. Hozzátette: reméli, hogy 16 év után először a kormánypártiak is hozzájárulnak egy vizsgálóbizottság felállításához.

Tiba Zsolt főjegyző egy keddi tájékoztatón kijelentette, hogy megvizsgálta a terepjáró bérléssel összefüggő kérdéseket és mindent jogszerűnek talált. Korchma Zombor, a fővárosi SZDSZ-frakció szóvivője elmondta: számítottak rá, hogy a Fidesz kitalál valamit Demszky Gábor ellen, miután ismét indul a főpolgármesteri posztért. A szóvivő emlékeztetett rá, hogy ez ügyben már számos vizsgálat lezajlott, s egyik sem állapított meg jogsértést. Demszky Gábor korábban sajtópert nyert ez ügyben a Magyar Nemzet című napilap ellen, amely először foglalkozott a kérdéssel.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!