Hírek

2006.05.29. 17:25

Újraindult a termelés a siroki lőszergyárban

Újraindult a termelés a siroki lőszergyárban, azt követően, hogy a tűzszerészek mentesítették a területet a május 23-án pusztító lőszerraktártűz után, amely több tízmillió forintos kárt okozott.

BAMA

A vizsgálat ugyan még nem fejeződött be, de feltételezhetően nem emberi mulasztás, hanem véletlen baleset nyomán lobbantak fel a lángok a raktárépületben, jelentette ki Károly György, a cég vezérigazgatója. Alaptalanok azok a sajtótalálgatások, amelyek összefüggést vélnek felfedezni a szolnoki repeszgránát-robbanás és a siroki baleset között. Sirokban csupán kis kaliberű, 5.45 milliméterestől 14.5 milliméteresig terjedő puska- és revolverlőszereket gyártanak, 152 milliméteres repeszromboló gránátot nem - mondta a vezérigazgató.

A magyar tulajdonú MFS 2000. Rt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a cég a tevékenységéhez szükséges valamennyi engedéllyel  rendelkezik. A raktárépületben a haderőreform nyomán feleslegessé vált, volt honvédségi lőszerek szétszerelése folyt, ám nem a honvédség, hanem egy magáncég megbízásából.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!