Hírek

2006.05.23. 12:27

Újraszámlálást akarnak a szerbia-pártiak

A szavazatok újraszámlálását akarják elérni a montenegrói unionisták. A Szerbiával való államszövetség hívei szerint az összes szavazóhelyiség minden szavazatát ellenőrizni kell és egybevetni a központi listákkal.

BAMA

A Szerbia-párti politikusok szerint az újraszámlálásra és az ellenőrzésre azért szükséges, mert e fontos kérdésben – Montenegró függetlensége – minden apró szabálytalanságot ki kell küszöbölni. A szavazati bizottság még nem mondott véleményt az ötletről.

A Szerbia és Montenegró államszövetségének kisebbik tagállamában a lakosok vasárnap dönthették el, hogy a jövőben ki kívánnak-e lépni a Szerbiával alkotott unióból, vagy sem. Az EU irányelvei szerint a függetlenséghez nem volt elég az egyszerű többség, minimum a választók 55 százalékának igen kellett mondania a kiválásra. A hivatalos eredmények szerint 55,4 százalék voksolt igennel, vagyis a kis országban mindössze alig több mint 1500 szavazat döntött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!