Hírek

2006.06.27. 11:06

Bosszúhadjáratra készül Izrael

Masszív katonai akcióra készül a zsidó állam hadserege a palesztin kormányzás alatt álló Gázai övezet ellen

BAMA

Nagyszabású gázai övezeti hadművelet előkészítésére utasította az izraeli hadsereget hétfőn Ehud Olmert miniszterelnök, egy nappal azután, hogy egy palesztin kommandó gyilkos támadást intézett az izraeli hadsereg egyik dél-izraeli állása ellen, s elhurcolt egy izraeli katonát.

"Utasítottam tegnap a hadsereg parancsnokságát, hogy készítsék fel erőinket egy nagyszabású és nagy lélegzetű hadműveletre, hogy csapást mérjünk a terroristaszervezetekre, vezetőikre és mindazokra, akik a terrorizmusban részesek" - jelentette ki Olmert Jeruzsálemben. A 19 éves katona elrablása megrázta az izraeli társadalmat, ahogy a palesztin akció "sikeressége" is megdöbbentette a közvéleményt.

A Gázai övezet északi részén közben a palesztinok útakadályokat építenek, a határ túloldalán pedig felvonult az izraeli hadsereg. Nem sokkal ezelőtt az emberrablók szervezete, a Népi Ellenállási Bizottságok bejelentette, hogy egy másik izraelit, egy telepest is elrabolt a megszállt Ciszjordániában.

Kofi Annan ENSZ-főtitkár nyugalomra intette a feleket és felszólította a palesztinokat, hogy engedjék el túszaikat, míg Condoleezza Rice, amerikai külügyminiszter önmérsékletre intette Izraelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!