Hírek

2006.06.15. 11:15

Dávid Ibolya frakcióvezető lesz?

Dávid Ibolya nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az ősz folyamán átveszi az MDF parlamenti frakciójának vezetését. Az MDF elnöke erről csütörtökön az MTV Nap-kelte című műsorában beszélt.

BAMA

"Nem zárom ki az ősz folyamán ennek a lehetőségét, de ez a kérdés ma nem aktuális a Magyar Demokrata Fórumban" - válaszolta a  pártelnök arra a kérdésre, van-e alapja annak, hogy Herényi Károly helyett esetleg ő lesz az MDF frakcióvezetője. Dávid Ibolya szólt a kormány szombaton bejelentett intézkedési csomagjáról is, amelyet "koncepciótlan fűnyírójavaslatnak" nevezett.

Álláspontja szerint a program csökkenti a polgárok és a vállalkozások versenyképességét, lelassítja a magyar gazdaságot és a beruházásokat, és a munkanélküliség növekedését segíti. Az intézkedések sokkal inkább koncentrálnak a bevételek növelésére, mint a kiadások csökkentésére. A bevételek növelésénél a csomag kifejezetten arra a körre épít, amely eddig is terhelhető volt és adózott, ugyanakkor nincs olyan programelem, amely sokkal szélesebb körre terjesztené ki az adózás kötelezettségét - fogalmazott Dávid Ibolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!