Hírek

2006.06.26. 16:44

Kirúghatják a Bolyai Egyetemért küzdőket

Lukács János, Kolozsvár

Állásukkal játszanak a kolozsvári Bolyai Egyetem újraállításáért küzdő egyetemi oktatók. A Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB) három vezetőségi tagját – Bodó Barnát, Hantz Pétert és Kovács Lehelt – etikai bizottság elé citálta a Babes-Bolyai Tudományegyetem vezetősége. A BKB vezetőit azzal vádolja Nicolae Bocsan rektor, hogy csorbították az egyetem jó hírnevét és folyamatosan hamis információkat terjesztettek az intézményről.

A bizottsági ülés hétfőn viszonylag gyorsan véget ért, mert a BKB-tagok azt kérték, hogy a sajtó is jelen lehessen az ülésen. Ezt az etikai bizottság elutasította, majd halasztást rendelt el az ügyben. Liviu Pop, a jogi kar oktatója elmondta: amennyiben a rektor panaszai megalapozottak, a három oktatóval kapcsolatban a figyelmeztetéstől a tanügyből való kizárásig bármit javasolhatnak, az eset súlyától függően. A néhány hónapja intenzív tevékenységet folytató BKB aláírásgyűjtéssel, tüntetésekkel és más módon dolgozik azért, hogy újraállítsák a kommunizmus idején megszüntetett Bolyai Egyetemet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!