Hírek

2006.06.06. 13:29

Kobrához ment férjhez az indiai nő

Szerelmes lett egy kígyóba egy indiai nő, majd feleségül ment hozzá. A faluban túl sokan nem helyteleníthették a frigyet, ugyanis majd kétezren tették tiszteletüket a menyegzőn. Sőt a kígyó anyósa okos döntésnek tartja lánya választását.

BAMA

A menyasszony szerint a kertjében éldegélő kobra is gyengéd érzelmeket táplál felé, hiszen meg sem próbálta még megharapni és mindig megeszi a számára kikészített tejet. Igaz, a vőlegény nem lehetett jelen a szertartáson és az ünnepi ebédnél – egy kígyószobor kellett helyettesítse -, mert sokan tartottak attól, hogy a halálos harapástól kizárólag a menyasszonynak nem kell tartani. Így a kígyó – miközben ezrek ünnepelték – a kertben hűsölt, mit sem sejtve megváltozott családi állapotáról.

Indiában egyébként a kobrát sok helyen szent állatként tisztelik. A hüllők ugyanis patkányokkal táplálkoznak, s ezzel az éhínségeket és járványokat előznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!