Hírek

2006.07.07. 12:58

A kormány merényletet követ el Magyarország ellen

A KDNP szerint a tandíj bevezetésével a kormány komoly merényletre készül a magyar ifjúság ellen

mti

A KDNP szerint a tandíj bevezetésével a kormány komoly merényletre készül a magyar ifjúság ellen, ezért azt nem szavazzák meg a parlamentben, és tiltakozásra buzdítják az állampolgárokat - közölte Hoffmann Rózsa, a KDNP parlamenti képviselője az Oktatási és Kulturális Minisztérium épülete előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón.

"Buzdítunk minden állampolgárt, hogy éljenek bátran az állampolgári jogaikkal, és ragadjanak meg minden alkalmat a  tiltakozásra, legyen az aláírásgyűjtés, tüntetés vagy bármi, mert ha ezt nem teszik, örökre, vagy nagyon hosszú időre bezárulnak az értelmiségi pályák a gyermekeik előtt" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Véleménye szerint a fejlesztési részhozzájárulás mintegy 100  ezer forintos összegének kifizetése a magyar családok helyzetét  ismerve lehetetlen. A létminimum szintjén élő családok gyerekei le  fognak mondani arról, hogy tovább tanuljanak - mondta, hozzátéve,  hogy ez a családok mintegy egyharmadát érinti.

"Ezért mondjuk azt, hogy merénylet készül Magyarország jövője ellen, mert egy országnak az az érdeke, hogy minden tehetséges gyerek eljusson az egyetemre, ott diplomát  szerezzen, ez pedig a szegény rétegeket kizárja" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy nem fogják megszavazni a tandíjra vonatkozó  felsőoktatási törvénymódosítást, és felszólítanak minden felelősen gondolkodó parlamenti képviselőt, hogy ők se tegyék. Ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy a KDNP honlapján nyilvánosságra hozzák, a  parlamenti képviselők személy szerint hogyan szavaztak a tandíjról. Kifogásolta, hogy a magyar értelmiség nem emelte fel szavát a  tandíj ellen. Mint mondta elvárták volna a rektoroktól, hogy ne  támogassák azt.

Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke  felszólította Hiller István, oktatási minisztert, hogy "nézzen a  fiatalok szemébe, és mondja meg nekik, hogy politikai okokból  eltávolítja a jogaikat védő ombudsmant", továbbá "vallja be, hogy a  tandíj bevezetésének egyetlen oka az elmúlt évek rossz  gazdaságpolitikája miatt keletkezett hiány".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!