Hírek

2006.07.16. 18:27

Fekete hétvége az utakon

Ilyen sok baleset még nem történt egyetlen nap alatt. Huszonnégy óra leforgása alatt tizenhárom halálos baleset történt az országutakon.

Pogrányi Annamária

Számos közúti baleset történt a hétvégén, ebben az évben még ennyi szerencsétlenség egyszerre nem következett be. Lapunk megkeresésére Garamvölgyi László közölte, minden esetben a közlekedési szabályok durva megsértése okozta a tragédiát. „Idén a március végi hétvégén fordult elő, hogy huszonnégy óra alatt tizenegy baleset történt, ám a mostani még ezt is meghaladta” – mondta az Országos Rendőrfőkapitányság szóvivője.

A rendőrség tanácstalan, nem érti miért történt ennyi szerencsétlenség, több esetben ittas vezetés miatt, illetve gondatlanságból következtek be a balesetek. „A TISPOL (Európai Közlekedésbiztonsági Szervezet) ellenőrzései a napokban zárultak, ezért azt vártuk, kevesebb szerencsétlenség történik majd az utakon” – fűzte hozzá Garamvölgyi László. Az autópályákon a rendőrség fokozottan ügyelt a közlekedésre, ennek ellenére sokan szenvedtek balesetet, és számos halálos áldozatot követeltek a tragédiák.

Szombaton délután az M3-as autópályán egy Miskolc felé haladó autó letért az útról, a szalagkorlátnak ütközött, az utasok nem kötötték be biztonsági öveiket, ezért kirepültek a kocsiból. Hárman meghaltak, a negyediket életveszélyes állapotban korházba szállították. Balatonkenesénél egy fiatal pár figyelmen kívül hagyta a vasúti átjáró tilos jelzését, a vízpart felé szerettek volna kanyarodni, ám mikor a vasúti sínekre értek, a Balatonakarattya felől érkező vonat belerohant autójukba. A fiatal várandós anyuka a helyszínen életét vesztette, a sofőrt életveszélyes sérülésekkel a veszprémi kórházba szállították.

Szombat este Sárbogárd és Dunaújváros között egy mezőgazdasági munkagépet előzött egy személygépkocsi egy emelkedőnél, melynek tetején frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő autóval. A kórházba szállítás után a nő életét vesztette, a férfi súlyos és a kisgyermek könnyű sérüléseket szenvedett. A másik autó vezetője súlyosan, három utasa könnyebben sérült. Vasárnap Zsámbék és Mány között frontálisan ütközött két autó, az egyik sofőr kocsijában égett. A másik vezető súlyos sérüléseket szenvedett.

Júliusban többen fulladtak vízbe, mint tavaly.

Idén gyakori a vízbefulladásos halál, júliusig többen haltak meg, mint tavaly egész évben. A hétvégén megfulladt egy nő a Velencei-tó strandján. A holttestre a fürdőzők találtak, az ügyeletes orvos majdnem egy órán keresztül próbálta — sajnos sikertelenül — újraéleszteni az asszonyt. Évek óta nem fulladt senki a tóba, a rendőrség fokozott óvatosságra inti a fürdőzőket a magas vízállás miatt.

A hétvégén megtalálták a Szamosban csütörtökön megfulladt kisfiú holttestét. A gyermek fuldokolni kezdett, mire testvére,  az édesanyja és annak élettársa segítségére siettek, de őket is elsodorta a folyó. A szülők holttestét a horgászok emelték ki a vízből, a kislányét még nem találták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!