Hírek

2006.07.06. 16:11

Folytatják az eljárást a pozsonyi turisták ellen

Ígéretükkel ellentétben a szlovák hatóságok folytatják a tiltott idegenvezetés miatti szabálysértési eljárást három magyar állampolgár ellen. A magyarokat tiltott idegenvezetés miatt állították elő Pozsonyban.

BAMA

A szekszárdi Endre Egészségügyi Szakközépiskola diákjai tanáraikkal látogatást tettek a Szent Márton Székesegyházban, a koronázó dómban, amikor két rendőr és egy szlovákul beszélő férfi társaságában az egyik tanárt elvezette. A gyanú szerint a tanár „tiltott idegenvezetést” folytatott. Az esettel szinte párhuzamosan egy győri magyar társaság egyik tagját is rendőrautóba tuszkolták egyenruhások hasonló váddal, egy másik magyart pedig azért szállították az őrszobára, mert állítólag az ellenük panaszt emelő szlovák férfit a vita hevében meglökte. A három előállított személyt az őrszobán megvárakoztatták, fogdába zárták, s a kihallgatási jegyzőkönyv nekik járó példányát is csak a konzuli közbenjárás után kapták meg. Az érintettek később hazautaztak.

A Külügyminisztérium diplomáciai úton megpróbálta rendezni a kérdést, Somogyi Ferenc akkori külügyminiszter szlovák kollégájával történt találkozója után azt mondta, Eduard Kukannal sajnálkozását fejezte ki az eset miatt, s elmondta, hogy a szlovák hatóságok megszüntetik az eljárást. Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy jogszerű volt az akkori rendőri fellépés. A felelős biztos szerint csak néhány esetben lehet speciális képzéshez kötni az idegenvezetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!