Hírek

2006.07.05. 14:04

Gyurcsány miatt drágul a benzin

Az ellenzék szerint a kormány elhibázott gazdaságpolitikája következtében drágul az üzemanyag

MTI

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt  elszabadultak a benzinárak. Erről Ágh Péter fideszes országgyűlési  képviselő beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.Az ellenzéki politikus szerint a Gyurcsány-kormány elhibázott gazdaságpolitikája benzinárrobbanást okozott  Magyarországon. Hozzátette, hogy a benzin árának emelkedése 300 millió forinttal károsítja meg havonta a magyar családokat, a magyar vállalkozásokat.

A fideszes politikus kijelentette: történelmi magasságon van a  benzin és a gázolaj ára, és ezért, mint mondta, egyértelműen Gyurcsány Ferenc kormánya a felelős. Utalva a kormányfő 2005 szeptemberében tett kijelentésére, amikor Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a Mol tanúsítson mértékletességet, és vegyen részt abban, hogy csillapítsuk a  világpiaci árakat, a fideszes politikus megjegyezte: ez azt jelenti,  hogy a kormányzatnak van lehetősége a benzin árának alakítására.Kiemelte, hogy a megszorításokra épülő kormányzati gazdaságpolitika számos ponton nehezíti meg az emberek életét.

Mint rámutatott, a benzinár-növekedés hatására drágább lesz a  szállítás, a tömegközlekedés, az építőipar, és nehezebb helyzetbe  kerülnek a vállalkozások. Véleménye szerint a kőolaj világpiaci ára nem mutatott olyan  növekedést az utóbbi időben, ami indokolná a magyarországi benzinár ilyen mértékű növekedését.

A forint folyamatos gyengülése az, ami a benzinár emelkedését  okozza - tette hozzá. Hangsúlyozta: "a forint folyamatos gyengülése nem külső tényezők miatt következik be, hanem a kormány gazdaságpolitikai intézkedései miatt". A Fidesz arra szólítja fel a Gyurcsány-kormányt, hogy "haladéktalanul tegyen lépéseket, hogy ne érje havi 300 millió  forintos elvonás a magyar embereket" - jelentette ki Ágh Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!