Hírek

2006.07.08. 14:54

Heves harcok Afganisztánban

A felkelők gránátvetőkkel és kézifegyverekkel lőtték a nemzetközi haderő egyik osztagát

origo

Hat kormányellenes fegyveres elesett, a nemzetközi koalíció hét katonája és az afgán hadsereg egy harcosa pedig megsebesült az Afganisztán déli részén lezajlott harcokban – jelentette be szombaton a nemzetközi erők egy szóvivője.

Heves harc bontakozott ki pénteken este a déli Zábul tartományban. Ismeretlen támadók gránátvetőkből és kézifegyverekből tüzet zúdítottak az Afganisztánban szolgáló nemzetközi erők egyik osztagára – mondta Julie Roberge szóvivő. Ebben az összecsapásban a nemzetközi erők öt katonája sebesült meg, nemzetiségük egyelőre ismeretlen. Egy kormányellenes fegyveres – feltehetőleg a fanatikus szunnita muzulmán tálibok egy harcosa – holtan maradt a csatatéren.

A szomszédos Kandahár tartományban is visszaverte a nemzetközi erők egy osztaga ismeretlen fegyveresek támadását. Ebben a csatározásban öt feltételezett tálib vesztette életét, a nemzetközi koalíció két katonája sérült meg. Egy afgán katona is sebet kapott az összecsapásban.

A nemzetközi erők és az afgán hadsereg több mint ezer katonája vesz részt az ázsiai ország déli tartományaiban indított offenzívában, amelynek célja, hogy kifüstölje onnan a tálibok új erőre kapó fegyveres osztagait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!