Hírek

2006.07.15. 07:02

Kivételesen jól jártam a rossz áruval

Olvasónk Berlinben vásárolt egy Mango márkájú papucsot. A lábbelinek széthasadt a felső része. Budapesten, a WestEnd-beli márkaboltban a hölgy levásárolhatta az árát.

Rados Virág

Ritka eset nálunk, hogy egy rossz vásárból az ember végül jobban jöjjön ki, mint ahogy eredetileg járt volna. Írásunkban egy ilyen történetről számolunk be.

Olvasónk a közelmúltban Németországban, Berlinben járt. Vásárolt a Mango ottani boltjában egy nyári papucsot, 19 euróért. Magyar pénzben – azon az árfolyamon, amelyen a hölgy a valutát még előbb vette – 5 244 forintért. A lábbeli nem bírta sokáig: a lábfejet fedő szövete hamarosan és szabályosan kettévált. Vagyis hordhatatlan lett. (Ez már itthon, Magyarországon történt.) Selejtes áruval volt tehát a kedves olvasónak dolga.

A lány megőrizte a blokkot. Úgy döntött, szerencsét próbál az egyik hazai Mango üzletben. A sikerhez, tudva ismerősei rossz tapasztalatairól, vajmi kevés reményt fűzött.

Ám a WestEndben szolgálatkészen fogadták. Kérdezték, mi volt az oka szerinte a papucs-hasadásnak. A szövet gyenge minősége, vagy mert viselője nem rendeltetésszerűen használta a lábbelit? Amikor megtudták, hogy a papucs a saját hibája miatt szenvedett balesetet, rögtön rendezték a dolgot. Elfogadták a panaszt. A hölgy a blokkot felmutatva magyar pénzértékben levásárolhatta a papucs árát. Akkor már 10 ezer forintért.
A pozitív kicsengésű történet arra példa: akadnak üzletek, amelyeknek fontos a jó hírük, így a vásárló érdeke. Nálunk is működik már időnként a márkavédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!