Hírek

2006.07.21. 14:14

Navracsics: a Konvergencia Tanáccsal érdemes együttműködni

A Konvergencia Tanács olyan nagy szaktekintéllyel bíró, hiteles testület, amellyel érdemes párbeszédet folytatni - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pártja kibővített frakcióelnökségi ülése után, a Konvergencia Tanács tagjaival közösen tartott tájékoztatón.

BAMA

A fideszes politikus úgy fogalmazott: "mi úgy értékeljük, hogy a Konvergencia Tanács olyan nagy szaktekintéllyel bíró, hiteles testület, amellyel érdemes párbeszédet folytatni, érdemes megvitatni a jelenlegi helyzetet és a jövőre vonatkozó elképzeléseket". Hangsúlyozta azonban: a tanácstagokkal való beszélgetés során maradtak vitapontok a jelenlegi gazdasági és államháztartási helyzet kialakulására és a konvergenciaprogram tartalmára vonatkozóan is. Kiemelte, hogy a Fidesz és a KDNP a konvergenciaprogram kapcsán csak olyan megoldásokban tud gondolkodni, amelyek nem növelik a lakosság terheit, "nem egy második Gyurcsány-csomagot adnak el konvergenciaprogram néven".

Varga Mihály, a költségvetési bizottság fideszes elnöke azt mondta: minden olyan intézménynek és minden olyan testületnek, amely "kvázi a kormánytól függetlenül működik és a kormány véleményétől eltérő módon fogalmazhatja meg a saját véleményét, annak mi örülünk, és támogatunk minden olyan intézményt". Véleménye szerint a Konvergenciatanács "jó lehetőség" arra, hogy  hitelesebb gazdaságpolitika alakuljon ki a következő években.

Navracsics Tibor az MTI-nek a sajtótájékoztató végén elmondta: a Fidesz szorgalmazza, hogy a konvergenciaprogramot augusztus végén a  parlamentben vitassák meg.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!