Hírek

2006.07.03. 18:43

Palesztin ultimátum az izraeli csapatoknak

Az izraeli katonát elrabló palesztin fegyveres csoportok máig adtak határidőt Izraelnek, hogy engedjen szabadon ezer palesztin foglyot. Válaszként az izraeli hadsereg újabb támadást indított az övezet több célpontja ellen.

Csák E.

A hadsereg szóvivője szerint az akcióban korlátozott számú katona vesz részt, alagutakat és robbanó szerkezeteket keresnek. Ugyanakkor több ezer katonát és több tucat harckocsit vezényeltek néhány száz méterre az övezet határára és várják, hogy a kormány zöld utat adjon a terület esetleges újabb elfoglalásához.

Arab lapértesülés szerint a konfliktusban közvetítő egyiptomiak találkoztak a túszul ejtett tizedessel. Az al-Haját nem közölte az állítólagos találkozás dátumát, és helyét sem jelölte meg közelebbről. A jelentés szerint Kairó hétfő esti határidőt szabott meg a Damaszkuszban élő Háled Mesálnak, a Hamász politikai irodája vezetőjének arra, hogy válaszoljon az izraeli katona szabadon engedésével kapcsolatos egyiptomi javaslatra. Közben Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter nyugtalanságának adott hangot amiatt, hogy a Gázai övezetben romlott a helyzet humanitárius és biztonsági téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!