Hírek

2006.07.18. 14:54

Répássy: kompromisszumképtelen a kormány

A Gyurcsány-kormány kompromisszumképtelen, és nem kér az alkotó ellenzékiségből, mondta el kedden Répássy Róbert.

BAMA

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint ennek bizonyítéka, hogy a rendkívüli ülésszak alatt a parlament elé terjesztett 18 törvényjavaslathoz összesen 149 fideszes és KDNP-s módosító javaslat érkezett, s ezek közül a kormánypárti frakciók mindössze három módosító javaslatot támogattak. Hangsúlyozta, hogy az úgynevezett "államreformcsomagba" tartozó törvényjavaslatokhoz a két ellenzéki párt összesen 25 módosító javaslatot nyújtott be, és ezek közül, a kormány egyet sem támogatott.

Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese elmondta, a Fidesz és a KDNP összesen tíz törvényjavaslatot terjesztett elő a rendkívüli ülésszak alatt, melyből kettőt fogadott el az Országgyűlés. Azok közül a javaslatok közül, amelyeket a kormány elutasított, megemlítette többi között azt, melyben indítványozták, hogy az alkotmány rögzítse 200-ban az Országgyűlés létszámát, egy másikban pedig arra tettek javaslatot, hogy a képviselők adóbevallásukat is hozzák nyilvánosságra. Véleménye szerint a kormány akadályozza a parlament ellenőrző tevékenységét, mert nem tűzi napirendre az ellenzéki indítványt a fejlesztési kabinet és a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos országgyűlési ellenőrzését végző bizottság létrehozásáról.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!