Hírek

2006.09.27. 06:40

Sötétet csinál a ház előtti plakát

Olvasónk háza elé hatalmas hirdetményt helyeztek el. A plakát okozta sötétben a hölgy szeme romlik, és a depressziója is súlyosbodott. Jár-e neki kártérítés?

Rados Virág

Ha a lakóközösség szerződést kötött a reklámozó céggel, a határozatot a kisebbség a bíróságon megtámadhatja. Az alperes a társasház lesz – mondta el ügyvéd szakértőnk.

A plakáttal kapcsolatos előzetes döntéshez egyébként elegendő a társasházi közgyűlés többségének beleegyezése. Egyhangú határozatra csak a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadásoknál van szükség. Ilyen például a homlokzat-felújítás vagy a tetőtér-beépítés.

Ám ha gondunk van a ház elé függesztett plakáttal, és panaszunk jogos, van esélyünk a sikerre. Már az is elegendő lehet, hogy a hirdetménytől nem látunk ki az ablakon. Ezt, és hogy egészségünk emiatt károsodhat, független szakértővel meg is vizsgáltathatjuk. Ne ijedjünk meg a költségektől! Ha igazunk van, és ezt a bíróság kimondja, a szakértő díját az alperesnek kell állnia.

Igazunkért nem muszáj egyedül harcolnunk: ha többen járunk ugyanabban a cipőben, fogjunk össze.

A keresethez mellékeljük panaszunk alapos indoklását. Ha az egészségünk károsodott, szerezzünk be orvosi szakvéleményt. Előfordulhat, hogy ennek birtokában nem vagyoni jellegű kártérítést kaphatunk.

Készüljünk fel rá, hogy a bíróság megvizsgálja, hogyan szavaztunk az ügyben, és jelen voltunk-e egyáltalán a kérdésés közgyűlésen. Esetleges távollétünket szintén indukoljuk meg. A jövőben vegyük ki részünket a lakóközösség döntéseiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!